Nieuwspagina van Atlanta staalframebouw - Atlanta

Ga naar de inhoud

Actueel nieuws


Bouwen met staalframe is populair
Ook in 2019 steeds meer Staalframebouw woningen in Nederland

Steeds meer particulieren besluiten hun woningen te laten bouwen met een staaframebouw casco. Wie eenmaal een gebouwde woningen heeft bezocht merkt de grote verschillen met een massief gebouwde woningen of een houtskeletuitvoering. De redenen die worden gegeven varieeren van heerlijk stil tot behaaglijk in de winter en in de zomer, snel gebouwd en zeker in deze tijden niet onbelangrijk: veelal een lager totaalprijs bij hogere kwaliteit. Ook Architecten zien steeds meer de voordelen in van het bouwen met een moderne hybride-prefab bouwmethode: meer ontwerpvrijheid en beteren aansluitingen met moderne gevelafwerkingen.

Wilt u meer weten: ga naar de site of stuur een mail met een aanvraag voor een begroting van uw project.        
Bouwen met staalframe is populair
Vinden aannemer probleem? bouw Prefab met Staalframe.

Anno nu blijft het moeilijk een aannemer te vinden voor de bouw van nieuwe wonngen. De gevolgen van de recessies de afgelopen jaren worden nu pas echt duidelijk. Aannemers hebben massaal hun bedrijven verkleind en personeel ontslagen. Veel bouwvakkers hebben de bouw verlaten en keren niet terug. Dat vindt dus zijn weerslag op de capaciteiten bij de uitvoerende partijen. Steeds meer aannemers zoeken nu naar mogelijkheden om toch voldoende opdrachten uit te voeren met minder personeel. Er wordt gezocht naar uitvoer met kortere bouwtijden en zo worden er steeds vaker prefab bouwsystemen als staalframebouw ingezet. Hiermee wordt tevens het oude bouwconcept van stenen stapelen verlaten en ontstaat een veel hogere bouwkwaliteit. Zo snijdt het mes voor iedereen aan meerdere kanten.   

Wilt u meer weten: ga naar de site of stuur een mail met een aanvraag voor meer info of een begroting van uw project.        
Zelfbouw met staalframe is populair Ontwerp uw eigen woning en bestel zelf uw bouwpakket bij Staalframebouw-nederland.nl
Zelfbouw in Nederland steeds populairder.

Een nieuwe trend in de BOUW: Particulieren ontwerpen zelf hun huis, bestellen daarna een bouwpakket ( a la een IKEA pakket) en bouwen in eigen regie en betaalbaar hun droomwoning (met een beetje hulp van profi's, dat dan wel..). Is dit de ondergang van de aannemerij zoals we die kennen? Waarschijnlijk niet, maar de vaak starre en behoudende bouwbranche zal mee moeten in de steeds hoger wordende eisen niet alleen voor energie-armer en beter bouwen, maar ook van de steeds beter geinformeerde particulier. meer lezen?  ATLANTA calsium silicate beplating staalframebouw
ATLANTA calsium silicate beplating staalframebouw
Atlanta modern Staalframe bouwsysteem beter bouwen energieneutraal 2020
Upgrading the system!

Sinds kort bestaat de mogelijkheid om de staalframe-elementen in de fabriek te laten beplaten met hoogwaardige Calsium Silicate platen. Deze beplating is water- en UVbestendig, heeft een hoge brandklasse en is dampdicht waardoor het tevens als Dampremmer bij kierdichte situaties dient. Kierdichting ( ook wel luchtdicht bouwen genoemd) is een belangrijk onderdeel bij het bouwen van moderne energiearme woningen. De beplating wordt met hoogwaardige tapes geseald tot een luchtdichte schil. Veel ( garantie)leveranciers van gevelafwerkingen als gevelstuuksystemen en gevelsteenstripsystemen geven de voorkeur aan deze beplating en verlenen dan ook een langere garantie. De bouwtijd van het casco wordt door het toevoegen van deze beplating ook sterk verkort en wordt daarmee meer weeronafhankelijk.  Nieuwe projecten

er wroden steeds meer woningen gebouwd op basis van een prefab Staalframebouw systeem. (Particuliere) opdrachtgevers kiezen steeds vaker bewust voor staalframebouw omdat na onderzoek en vergelijk meestal blijkt dat het systeem als beste uit de bus komt. Van alle bouwsystemen combineert binnen 1 concept: maatvast, kierdicht, krimp- en rekvrij, energiearm-passief, snel gebouwd en mede daardoor betaalbaar of zelfs goedkoper dan elke ander vergelijkbaar systeem. Meer weten? klik hier.
Montage door de fabriek!
Sinds 1 januari 2016 biedt Staalframebouw-Nederland de aannemende partij ( zelfbouwende particulier of aannemer) de mogelijkheid het casco onder volledige garantie op de bouwplaats te monteren. Ervaren montageploegen zorgen ervoor dat een gemiddeld gebouw binnen enkele dagen is opgebouwd volgens de voorschriften en eisen van het bouwbesluit. Resultaat is een maatvast casco met kierdichte beplatingen en kierdichte aansluitingen met de vloerplaat. De voordelen van uitbesteden van dit onderdeel zijn: snelle en vakkundige montage door experts, kortere bouwtijd, exactere maatvoering en daardoor minder faal- en aansluitkosten van de andere disciplines. Het laten uitvoeren van montage door experts draagt ook bij aan een lagere kostprijs voor de opdrachtgever.          
Meer weten? stuur een mail


Atlanta Staalframebouw in nederland en belgie montage casco prefab
Aardbevingen.
Bouwen met staalframe blijkt inderdaad een erg goede methode om de aardbevingsproblematiek bij nieuwbouw in Groningen te kunnen gaan oplossen. De NAM, de Nederlandse Staat, Economic Board Groningen en het EPI dragen bij aan verder onderzoek van deze moderne bouwwijze. Met name zaken als het oplossen van knooppunten, de integrale aanpak van zowel aardbevings-bestendigheid alsmede de energieneutraliteit en de aardbevingsbestendige gevelafwerkingen worden hoog aangeschreven door de genoemde bedrijven en instanties. De bijdrage wordt ingezet om het systeem te vervolmaken en dat zal ertoe bijdragen dat een nieuw te bouwen woning in Groningen volgens het concept van staalframebouw-nederland goedkoper kan worden gebouwd dan eenzelfde woning gebouwd in traditionele bouw, en dan is de woning van Staalframebouw-Nederland ook nog eens aardbevingbestendig.       

Meer weten? stuur een mail


Aardbevingsbestendig bouwen staalframebouw-nederland NAM
Slanke muren, hoge isolatiewaardes, meer ruimte voor minder geld!
Wilt u ook een nieuwe moderne woning laten bouwen? Denk dan eens aan een Moderne bouwmethode als Staalframebouw. Het product heeft alles in zich om te voldoen aan de eisen welke worden gesteld aan moderne woningen: grote ontwerp vrijheid, krimp- en rekvrij en droog bouwen, toekomstbestendig door hoge isolatiewaarden en perfecte kierdichtingen bij wanden die slank toc blijven (260 mm = RC 6!!). Boven alles is het systeem heet het systeem ook nog eens de beste prijs/kwaliteit verhouding van alle beschikbare bouwsystemen.
Staalframebouw Nederland moderne villa bouwen energieneutraal en aardbevingsbestendig
Accumuleren of niet-accumuleren, dat is de vraag!

Bij lichte bouwmethodes als staalframebouw accumuleren de wanden niet. Het voordeel hiervan is dat er ook geen energie hoeft te worden gestoken. Omdat de wanden geen warmte opnemen zal de woning in de zomer iets sneller opwarmen maar koelt in de zomer ook aanmerkelijk sneller weer af. Door het ontwerpen van een natuurlijk nachtventilatiesysteem (in de praktijk betekend dit: 2 draaikiep-ramen op verschillende plaatsen in de woning op de kiepstand) wordt de opgewarmde lucht de woning uitgetransporteerd, zonder de hulp van extra installaties. Om het proces nog wat te versnellen kan de balansventilatie* worden bijgeschakeld. Op deze manier koelt de woning snel weer af en met name op de slaapkamers levert dit een groot comfort voordeel op want niets zo vervelend als in een hete kamer moeten slapen.Staalframebouw Nederland moderne villa bouwen energieneutraal en aardbevingsbestendig
Schetontwerp!

Maak een afspraak voor een schetsontwerp, 3D ontwerp, Staalframe-design en complete begroting. U zult verbaasd staan over de voordelen en de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Stuur een mail


Atlanta staalframe bouw in Nederland ontwerpen van moderne en traditionele woningen
De aanvraag omgevingsvergunning gaat vanaf 2018 radicaal veranderen

 
De aanvraag omgevingsvergunning gaat vanaf 2018 radicaal veranderen als de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in werking treedt voor de bouw van grondgebonden woningen (gevolgklasse 1) wordt vanaf 2018 geen inhoudelijke Bouwbesluittoets meer uitgevoerd door de gemeente. De vergunninghouder is dan verplicht zijn bouwplan door een private kwaliteitsborger te laten toetsen aan het Bouwbesluit. Ook na oplevering blijft de aannemer aansprakelijk voor gebreken en tekortkomingen waarvan hij niet kan aantonen dat die hem niet zijn aan te rekenen. Lees meer...
Staalframebouw Nederland moderne villa bouwen energieneutraal en aardbevingsbestendig
Atlanta staalframebouw in nederland bouwen met bouwpartners
Wij kunnen een begroting maken warvoor daadwerkelijk gebouwd kan worden.

Heeft u zelf al een eigen ontwerp of elders een ontwerp gezien. Doe de test!

stuur een mail


Staalframebouw Nederland moderne villa bouwen energieneutraal en aardbevingsbestendig
Zelf bouwen is populair!

Steeds meer particuliere opdrachtgevers steken zelf de handen uit de mouwen en verdienen zo veel geld. Een staalframe casco is van alle bouwsystemen het meest "uit te kleden" waarbij er heel veel eigen werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Al meerdere opdrachtgevers bestelden een, al dan niet op de bouwplaats gemonteerd, staalframe casco en bespaarden daarmee 10- duizenden euro's op de complete bouw. Wilt u meer weten? stuur een mail!
Zelfbouw met staalframe is populair Ontwerp uw eigen woning en bestel zelf uw bouwpakket bij Staalframebouw-nederland.nl
Straks geen Gas meer. Maaar wat dan?

 Amsterdam maakte vandaag bekend in 2050 een aardgasloze stad te willen zijn om de CO2-uitstoot terug te dringen. Alle huizen moeten tegen die tijd dus op een andere manier verwarmd worden. Voor heel Nederland geldt trouwens dat we de komende decennia afscheid nemen van aardgas. Maar daar komt niet één alternatief voor in de plaats. De beste oplossing verschilt per stad, dorp of wijk.  

We zetten de opties op een rij. Lees meer...

geen gas meer


Uit onderstaande vergelijk tussen verschillende bouwsystemen blijkt dat bouwen met staalframe de meeste voordelen heeft.
Staalframebouw Nederland moderne villa bouwen energieneutraal en aardbevingsbestendig
Terug naar de inhoud